Com fer un àlbum de fotos amb la nova col·lecció de segells Vacances.

Com fer un àlbum de fotos amb la nova col·lecció de segells Vacances.

Un calorós dia d’estiu, la meva cunyada portuguesa Ana es va endur al meu fill petit a prendre un gelat. Ell va passar una estona genial amb la tieta i els cosins i ella li va fer una foto que em va encantar.
A partir d’aquesta foto i el record que em fa reviure, vaig dibuixar un segell amb la forma del mateix gelat i em vaig anar animant fins a fer una col·lecció sencera,
inspirada en aquests petits moments quotidians que ens regalen les vacances d'estiu.

Així va nèixer la col·lecció VACANCES.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_gelat foto

Amb tants dies de pluges, que no acaba d’arrencar el caloret... sembla que les vacances encara estan molt lluny. Però no, amiga, ja les tenim a la cantonada.

I per anar agafant el gustet al relax, els viatges i el dormir fins que el cor et digui prou, avui t’ensenyaré quatre trucs per fer un àlbum de fotos de les vacances amb els segells de la nova col·lecció.

No et preocupis si no ho has fet mai, perquè per fer-ho no necessites tenir coneixements d’escrap.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_material

Per fer el meu àlbum, he utilitzat:

els segells VACANCES Mamillona 

1 base de metacrilat Mamillona

1 full de paper craft per la portada.

2 cartolines blanques

3 retoladors

washi tapes

2 papers estampats

unes fotos del viatge en família a Portugal

tintes de diferents colors

segells_en català_escrap_mamillona_diy_gelat01

El primer que he fet és agafar un dels papers estampats i retallar rodones de 5cm de diàmetre i l’hi he estampat el segell del gelat a dins. Per fer-ho, recorda que només has de posar en contacte la part llisa del segell sobre el metacrilat i ja el tindràs a punt per entintar i estampar. (si encara no ho has fet mai, pots anar al post “llença’t als acrílics” del meu blog, on explico pas a pas com fer-ho).

segells_en català_escrap_mamillona_diy_gelat02

Per pintar les boles del gelat, he utilitzat els segells de la mateixa col·lecció amb tinta groga, blava i rosa. Si tens bon pols i paciència pots encaixar exactament el color en la forma del dibuix.

A mi m’agrada provocar un petit error de desencaix expressament. Crec que li dona més vida a l’estampació i un toc d’humanitat que la fa més interessant. Pots provar de les dues maneres i veure quina t’agrada més.

Per pintar les boles del gelat, he utilitzat els segells de la mateixa col·lecció amb tinta groga, blava i rosa. Si tens bon pols i paciència pots encaixar exactament el color en la forma del dibuix. A mi m’agrada provocar un petit error de desencaix expressament. Crec que li dona més vida a l’estampació i un toc d’humanitat que la fa més interessant. Pots provar de les dues maneres i veure quina t’agrada més.gelat04

També he fet una petita banderola estampada amb la paraula “vacances” de la mateixa col·lecció.

Els topets de la rodona de paper craft, els he fet amb la goma del cap d’un llapis. Les que em coneixeu ja sabeu que no podria viure sense aquestes gometes i els seus topets encantadors. Per a mi tenen la mida perfecta per a donar color a qualsevol creació.

Vols saber com he fet el degradat de la banderola?

segells_en català_escrap_mamillona_diy_color

He pintat amb tres colors de la mateixa gamma amb uns retoladors força líquids i després hi he passat el dit per difuminar. També ho pots fer amb tintes d’estampar, aquarel·les... experimenta amb diferents materials que tinguis per casa.

He triat colors freds perquè em donen més sensació de frescor per acompanyar l’estiu.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_detall portada

Per fer la portada de l’àlbum, he enganxat una pinça petita i he ajuntat la banderola amb el gelat. També he posat una foto del viatge i l’any. T’animo a que deixis lliure la teva imaginació i busquis la teva manera personal de completar la portada.

La primera pàgina del meu àlbum està dedicada al gelat.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_gelat02

És com un homenatge perquè que aquest gelat té la història personal del meu fill amb la seva tieta. És el primer punt d'inspiració d'aquesta col·lecció. Per això, he decidit fer un fons estampat ple de gelats i posar-hi la fotografia al mig.

En aquest cas, no he pintat les boles de gelat per donar el protagonisme del color a la foto.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_vacances

Un altre estampat de repetició que he fet, és amb la paraula vacances. Com un mantra, la repetició d’aquesta paraula em dona calma, i aquesta foto de les salines també. he pensat que quedava molt bé una cosa al costat de l’altre.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_interior

He completat aquest full de l’àlbum amb un parell de fotos més i la noia de la piscina... que em dona un puntet guai.

Els segells “mode desconnexió” son de “LA CALMA DE LA MAR”, l’altra col·lecció nova d’aquest estiu que et presentaré en el proper post.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_cosir

Per unir totes les pàgines, he decidit cosir-les a màquina. El fil em dona un punt orgànic que m’encanta.

 

I això és tot. Projecte acabat. La resta de pàgines ja les deixo a mercè de la teva imaginació, que segur que és estupenda i faràs coses meravelloses.

segells_en català_escrap_mamillona_diy_portada

Espero que el post d’avui t’hagi inspirat d’alguna manera per fer les teves pròpies creacions. Si les penges a les xarxes amb el hashtag #estampantambamor m’encantarà perquè així les podré veure i comentar amb tu.

Si tens algun dubte ja saps que em pots trobar a les xarxes, o a la pàgina web.

 

Avui t’he mostrat quatre inspiracions per fer un àlbum de fotos, però també poden servir per a un diari de les vacances, per personalitzar la teva agenda, una llibreta...

Si t’animes a probar-ho, aquí tens els enllaços.

segells_acrílics_en català_escrap_mamillona_vacances

segells_acrílics_en català_escrap_mamillona_metacrilat