La samarreta d'aquest estiu

La samarreta d'aquest estiu

Les vacances tenen el petit dilema de sempre. Allò que alguns diuen “mar o muntanya?” A mi, a l’estiu, reconec que les platges m’estressen una mica. La sal, la sorra... el sol em crema la pell.

Però el mar em dona un plaer molt gran (com de relax) que m’encanta i, de tots els animals que hi viuen, sento predilecció per les balenes. Un dels meus somnis és veure una balena de prop. Però una balena en llibertat. Tinc la sensació de que ha de fer molta impressió i serenor a l’hora. Potser que m’estigui flipant i que ho tingui mitificat. Però m’encanta imaginar-ho així.

Alguna vegada n’has vist una en directe?

En tot cas, jo m’he estampat una samarreta plena d’aquests animals fantàstics, perquè m’acompanyin durant aquest estiu. M’encanta posar-me-la, i us puc dir que la gent em pregunta on l’he comprat perquè la troben genial.

Llàstima que no puc traslladar els cants de les balenes al dibuix... això ja seria la bomba!

 

Aquesta vegada, he estampat amb tinta per serigrafia. Perds molt els detalls del dibuix, però li donen un toc com de fotocòpia antiga, que m’agrada molt. Li dona al dibuix una textura molt interessant i que no et queda dues vegades igual. En el cas de les repeticions això m’agrada especialment, perquè és on es veu que és una peça feta a mà.

 

Vols saber com estampo amb tinta serigràfica?

Per fer-ho, he posat una punta de negre i una de blau turquesa sobre un vidre, i he barrejat els dos colors amb un rodet de gravat.

samarreta estiu_balenes_tip1

Amb el mateix rodet, he aplicat la tinta al segell i l’he estampat de la mateixa manera que treballant sobre paper (utilitzant la base de metacrilat), però amb més compte. S’ha de vigilar que la roba no s’arrugui sota el segell. Amb el tèxtil, allò que dic sempre d’ ”estampar amb amor” és vital.

samarreta estiu_balenes_tip2

I anar fent, una a una, totes les balenes. Sembla pesat, però a mi em relaxa molt i no te n’adones i ja tens tota la samarreta estampada.

Encara que sigui tinta serigràfica, el segell el pots netejar amb un drap humit, com sempre. Però és molt important que el netegis de seguida, quan estiguis d’estampar. La tinta serigràfica, un cop seca, és molt difícil de netejar.

samarreta estiu_balenes_tip3

I recorda, és molt important que planxis la roba estampada abans de la primera rentada. Sense vapor i amb un drap entre la peça de roba i la planxa. Això fixa bé la tinta perquè les balenes no desapareguin nedant per dins la rentadora.

 

I si parlem d’estampar amb amor, em sembla preciós el conjunt pares i fills. Com aquest que vaig fer per la Sara i l’Arlet.

samarreta estiu_mare i filla_balenes1

samarreta estampada_mare i filla_balenes2

samarreta estiu_mare i filla_balenes3

Què et sembla? T’animes a provar-ho?

Jo he fet una samarreta, però penso que també quedaria genial estampant una bossa per anar a la platja o un coixí.

 

Aquí tens els enllaços:

SEGELLS BALENA (de la col·lecció "Calma de la mar"

BASE DE METACRILAT